Alles start met fundering

Een goede fundering heeft als voordeel dat de baan op de lange termijn minder onderhoud nodig heeft. Dit bespaart u kosten.

01. Budget

Wij houden hierbij altijd rekening met uw budget, vaak zijn er verschillende opties mogelijk. Ook is het mogelijk om bepaalde werkzaamheden, zoals graafwerk, door uw eigen clubmensen te laten uitvoeren.

02. Ondergrond

De keuze voor een goede fundering is afhankelijk van de ondergrond. Padel Projects kijkt daarom altijd eerst met u naar de beoogde locatie en brengt op basis daarvan advies uit.

03. Bepalende factoren

De keuze voor een goede fundering hangt af van een aantal zaken. Allereerst kijken we met u naar de hardheid van de ondergrond. Een padelbaan brengt door de stalen kooiconstructie en glazen wanden veel gewicht met zich mee. Bij een te zachte ondergrond kan de baan hierdoor verzakken. Een goede fundering kan dit voorkomen. Ten tweede is de waterdoorlatendheid van de ondergrond van belang. Indien deze onvoldoende is kan de padelbaan blank komen te staan. Een waterdoorlatende fundering biedt dan uitkomst.

04. Vast en waterpas

Ten slotte dient de ondergrond vast en waterpas te zijn. Als dit niet het geval is kan dit het spel beïnvloeden. Dit alles neemt niet weg dat het begint met de keuze voor een juiste locatie: met een goede ondergrond is een fundering niet nodig en kunt u kosten besparen. Wij helpen u hier graag bij. Om de glas en staalconstructie van een stabiele fundering te voorzien, storten wij een gewapende funderingsbalk in beton rondom het terrein. Op deze manier kunnen wij niveauverschillen opvangen en creëren wij een volledig horizontaal speelveld op een stabiele ondergrond.

Panoramakooien

Naast de standard padelkooien bestaan er ook de zogeheten Panoramakooien. Deze kooien zijn aan de kopse kanten volledig met glas en bevatten geen tussenstaanders.

Padelkooisystemen

We kennen globaal twee typen verschillende padelkooi systemen in België: het framesysteem en het pilaarsysteem. Een framesysteem bestaat uit een met elkaar verbonden constructie van frames die bestaan uit verticale framebalken en horizontale framebalken die één geheel vormen rondom de glasplaat.

FRAMESYSTEEM

Een framesysteem is meestal duurder omdat het uit zo’n 25% meer staal bestaat. Een framesysteem garandeert meer duurzaamheid en zorgt ervoor dat de glasplaten ook aan de onderzijde worden ondersteund.

PILAARSYSTEEM

Het pilaarsysteem bestaat uit losse staanders welke onderling verbonden worden door het glas of gaas. Dit type is niet aan te raden in zettingsgevoelige gebieden en locaties waar veel windbelasting voorkomt. Iedere staander heeft immers zijn eigen werking.

Veiligheidsglas

Het veiligheidsglas waarmee gewerkt wordt is voor een standard kooien 10 mm. Voor Panoramische Padelkooien gebruiken wij 12 mm Tempered glas.

Verlichting

Bij nieuwbouw wordt conventionele verlichting bijna niet meer toegepast. Wij werken tegenwoordig uitsluitend met LED.

De belangrijkste voordelen:

Lage energiekosten – Besparing tot wel 50% door het toepassen van LED verlichting.

Geen warming-up nodig – Direct inzetbaar 

Weinig onderhoud –  LED-verlichting heeft weinig onderhoud nodig en gaat lang mee (25 jaar versus 4 jaar t.o.v. conventionele verlichting)